lauantai 25. helmikuuta 2012

Leipomuksia

 Laittelen tänne blogiin aina välillä kuvia ja ohjeita leipomuksistani.

Innostuin viikonloppuna leipomaan ruislese leipiä ja minttusuklaa muffinsseja. Molemmat onnistuivat todella hyvin.



Ruislese leipäset

4 dl vettä
2 dl sydänystävä- ruisleseitä
1 ps sunnuntai- kuivahiiva 
3/4 tl suolaa
2 rkl sokeria tai fariinisokeria
½ dl kultasula- rypsiöljyä
6 dl sunnuntai- vehnäjauhoja

Sekoita reilusti kädenlämpöiseen veteen (+ 42 'C) leseet, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu. Lisää suola, sokeri, öljy ja jauhot. Sekoita tasaiseksi. Taikinan kuuluu olla löysää 

Nosta taikinasta lusikalla pieniä kasoja leivinpaperin päälle pellille. Ripottele kasojen päälle vähän vehnäjauhoja ja taputtele pyöreiksi leipäsiksi ( halkaisija 8 cm ). 

Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. Paista 225 asteessa uunin keskitasossa 8-12 minuuttiia


Minttusuklaa muffinssit  

12 kpl isoja, 15-20 kpl pienempiä

1 Pätkis Mini Bites -pussi
150 g margariinia
1 ½ dl sokeria
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 ½ rkl kaakaojauhetta
1 ½ dl maitoa tai kermaa

Koristelu:
kermaa pursotuksiin
lumihiutaleet pikeeristä

Leikkaa puolet Pätkis-pussin suklaista rouheeksi ja säästä loput muffinssien sydämiksi.

Vaahdota margariini ja sokeri. Lisää munat yksitellen.Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan maidon/kerman kanssa.Lisää lopuksi rouhe nuolijalla sekoittaen.

Nosta lusikalla nokare taikinaa muffinssivuokaan, aseta päälle yksi mini-Pätkis ja peitä taikinalla.

Paista 225 asteessa 12-15 min. Anna jäähtyä. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti