tiistai 10. kesäkuuta 2014

Moomin

Tässä olisi nyt jatkoa ensimmäiseen Muumi postaukseen.

Kun aloitin muumi mukien ja kulhojen keräilyn ajatuksena oli keräillä pelkästään niitä. Puolisen vuotta pysyin suunnitelmassa, mutta sitten sorruin ostamaan ensimmäisen muumi tarjottimen. Niinhän sitä sanotaan että kun antaa pikku sormen niin se vie koko käden. 

Niiskuneidin juhannuskukat -lasikortti 2002-2005

 Onnellinen muumipeikko -lasikortti 2002-2005

Muumipapan hattu - iso maljakko


Voimakas tahtoinen pikkumyy - kynttilälyhty
Ikuisesti yhdessä - kynttilälyhty

Muumilaakso -lasipallo

Ikuisesti yhdessä -lasitaulu

Sarjakuva -lasinaluset 

Vaarallinen matka -lasinaluset



Mökki metsässä -tarjotin
Juokseva muumi -lasinaluset

Sarjakuva -tarjotin

Rakkaus -tarjotin

Tarjotin

Nipsu -termomuki
Mymmeli -termosmuki

Sarjakuva -kahvipurkki
Poliisimestari -kahvipurkki
Mörkö -kahvipurkki

Mymmeli -kahvipurkki
Mymmeli -teerasia
Mymmeli -purkki

Teerasia ja kahvipurkki ovat käytössä, joten niissä on tekstitarrat.

Muumipeikko -purkki
Muumipeikko -teerasia

Muumipeikko ja Niiskuneiti -purkki
Ihanan retro <3

Fazer muumi keksirasiat

Fazer juhlistaa Tove Janssonin elämäntyötä vuoden 2014 ajan.Tove Janssonin syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta elokuussa 2014. Janssonin pitkä yhteistyö Fazerin kanssa sisälsi niin mainosten piirtämistä kuin pakkausten kuvittamistakin.

Ensimmäinen maininta Tove Janssonin ja Fazerin yhteistyöstä löytyy vuodelta 1937, jolloin Jansson on muistiinpanojensa mukaan tehnyt ”koristeen Munkkiniemen Fazerille”. Kyseessä on Helsingin Munkkiniemessä edelleen sijaitseva Kalastajatorppa, joka oli Fazerin omistuksessa vuosina 1935-1952. Perimätiedon mukaan Jansson asui Kalastajatorpalla ja koska uransa alkuvaiheessa hänellä ei ollut aina varaa vuokraan, hän maksoi asumisestaan maalauksilla. Kalastajatorpalla on edelleen Janssonin maalauksia sekä yhdessä huoneessa Tove Janssonin maalaama tapetti.



Tove Jansson työskenteli ruotsinkielisessä pilalehti Garmissa 1940-luvulta aina lehden lopettamiseen asti vuoteen 1953. Tuona aikana hän piirsi paitsi kuuluisiksi tulleita ja kantaa ottavia kansikuvia ja pilapiirroksia, myös mainoksia lehteen. Tove Jansson piirsi 1950-luvulla Fazerille ainakin neljä Garmissa julkaistua mainosta; kaksi joulumainosta, yhden kesämainoksen ja yhden pääsiäiseen ajoittuvan Mignon-munamainoksen. Kaikissa näissä kuvissa seikkailee tuolloin jo tutuksi tullut muumihahmo. Alun perin Niisku-nimellä tunnetusta muumihahmosta tuli 1940-luvun alkupuolella Tove Janssonin signeerauksen ohella kuvien tekijämerkki.



Ensimmäiset Fazerin Muumi-tuoteperheen makeiset tulivat myyntiin vuonna 1957. Nykyään Fazerin Muumi-tuotteita valmistetaan Suomessa kolmella paikkakunnalla. Tuoteperhe on kasvanut ja nykyään siihen kuuluu xylitol-tuotteita, pastilleja, tikkareita, lakuja, marmeladimakeisia, hedelmämakeisia ja lasten suosimia Muumi-keksejä. Xylitol-tuotteet valmistetaan Fazerin makeistehtaassa Karkkilassa, lakut ja hedelmämakeiset Fazerin makeistehtaassa Lappeenrannassa ja Muumi-keksit ja suklaapatukat Vantaalla sijaitsevassa suklaa- ja keksitehtaassa. Fazerin eniten myyty Muumi-tuote on Muumi-keksit. Vuosittain tuotteita myydään yhteensä noin 500 000 kg ja tärkein vientimaa on Japani. Vähittäiskaupoista saatavien tuotteiden lisäksi Fazer valmistaa juhlavuonna erikoistuotteita joita myydään Fazer-kahviloissa ja leipomomyymälöissä.


Muumipeikko ja Niiskuneiti -purkki

Jouluinen purkki

Peltimunat

Fazer muumi peltimuna.
Fazer julistaa Tove Janssonin elämäntyötä vuoden 2014 ajan.

Muumi heijastusopaali, lyhdyssä tuikun valo heijastaa muumihahmojen varjot lasin pintaan. Neljä eri aiheista telinettä, joista minulla muumipeikko, pikkumyy ja muumilaakso.


Muumiopas

Kirjan takakannen teksti:
"Onko paras ystäväsi nipsu vai niisku? Imuroiko naapurissasi ilmetty viljonkka? Huolestuttavatko tuttavasi haisulimaiset taipumukset? Tunnistatko itsessäsi ahertaja hemulin tai laiskanmielisen juksun?

Muumiopas esittelee Tove ja Lars Janssonin alkuperäiset muumihahmot. Hosulista mymmeliin ja snorkista herra virkkuseen sekä valaisee niiden luonnetta, syntyä ja vaiheita. Tiesitkö esimerkiksi, miten nuuskamuikkunen rötösteli nuoruudessaan tai millaisia olisivat olleet mörön lapset? Entä miksi Tove Jansson ei halunut piirtää kuvaa jäärouvasta?


Teos on ohittamaton opas niin kokeneelle Muumilaakson-kävijälle kuin muumiteoksiin ensi kertaa tutustuvalle. Se harjaannuttaa lukijansa tunnistamaan myös meidän maailmamme muumihahmot: valtakunnan miskat ja muumimammat, sukujuhlien ruttuvaarit, tuttavapiirin tahmatassut ja tosielämän ti-ti-uut."

Pikku myyn mietekirja 

Kirjan takakannen teksti:
"Pikku myyn miete kirja sisältää maailmaa parantaneista muumitarinoista koottuja oivaltavia lausahduksia sekä pikky myyn suoria sanoja. 

Pienessä on suuri voima. Rohkea, päättäväinen ja riippumattoman vapaa Myy on itse epätahdikkuus, mutta hänen töksäytyksensä hämmästyttävät usein terävyydellään. Hän on onnistunut lausumaan monia oikeita sanoja juuri oikealla tai väärällä hetkellä."


Muumit arabiassa 
keraamisia tarinoita 1957-2005

Kirjan takakannen teksti:
"Arabian ensimmäiset Muumi -lastenastiat ja sarja pienoishahmoja otettiin tuotantoon 1950-luvun lopussa. Varsinainen muumibuumi Arabiassa alkoi kuitenkin muumien toisesta tulemisesta 1990.

Teoksessa Muumit Arabiassa -keraamisia tarinoita 1957-2005 kerrotaan miten muumihahmot ovat syntyneet ja miten ne löysivät tiensä keraamisiin esineisiin. Lisäksi Arabian museon amanuessi Hannele Nyman kirjoittaa yleisesti Arabian lastenastioiden historiasta. Nykyisten muumituotteiden suunnittelija, muotoilija Tove Slotte -Evevant, kertoo omasta suhteestaan Muumeihin. 

Muumiesineistä on tullut haluttuja keräilykohteita sekä suomessa että kansainvälisesti. Asianharrastajia varten teoksessa on kattava, kuvallinen luottelo Arabian tuotannossa olleista ja olevista muumiesineistä. Yhteensä kirjassa on 170 kuvaa."


Kuka lohduttaisi nyytiä?

Suuri muumikirja

Kirjan takakannen teksi:
"Muhkea lahjakirja muumien ystävälle.
Muumipeikko, Pikku myy, herttainen Muumimamma ja monet tutut Muumilaakson  seikkailevat tässä muhkeassa muumikirjojen koosteessa. Suuri muumikirja sisältää kaikki neljä neliväristä muumikuvakirjaa, sarjakuvia, Muumilaakson laulukirjasta tuttuja veisuja nuotteineen ja ruokaohjeita mainioista Muumimamman keittokirjasta. Onpa kirjassa vielä jokunen luku kaikkien rakastamista muumikertomuksista."

Muumit -Sarjakuvaklassikot II

Kirjan takakannen teksti:
"Tavoistaan poiketen muumiperhe valvoo yli vaarallisen talven ja tutustuu tunteita herättäviin ilmiöihin, kuten herra Virkkuseen ulkoiluyhdistyksestä. Kuvitteluleikki kertoo, miten eri tavoin elämään voi suhtautua. Muumimamman ja rouva Viljonkan käsitykset poikkeavat toisistaan. Talonrakennus on vaikeaa, ja muumipeikkon aikaansaannos hieman erikoinen -mutta viihtyisä. Aloitamme uuden elämän, lupaavat monet Muumilaakson asukkaat profeetan innoittamina. Niin Muumipappakin, kunnes heittää helpottuneet hyvästit srum-und-restaurant- kaudelleen. Albumi sisältää neljä Tove Janssonin alkuperäistä sarjakuvakertomusta.

 
Kaapista löytyy myös isoja ja pieniä Finlaysonin muumi käsipyyhkeitä. 

Kylpypyyheitä en yhtäkään vielä omista, mutta toivon että asiaan tulee muutos lähiaikoina.


Myös keittiössämme on muumi keittiökäsipyyhkeet käytössä. 
Kuva lainattu täältä


Omistan vain kahdet muumi pussilakanat ja ne ovat lomamuumi -kuosilla. Ajatuksena on on ostaa enemmänkin erillaisilla kuoseilla, jotta ei tarvitsisi muun merkkisiä lakanoita käytellä.

Kaapissa on monia erillaisia muumityynyliinoja.



Keittössä ja eteisessä on seikkailu -kuosilla olevat matot.




 Makuuhuoneen taulukollaasin keskellä muutama ihana muumitaulu.